Emelie och Astro

Lägger tävlingslydnaden på hyllan
Precis som rubriken säger så slutar nu jag och Astro helt med lydnaden. Detta är inte på något sätt ett förhastat beslut eller något som jag bara i stundens hetta beslutat. Detta har legat i bakhuvudet hos mig i snart 6 månader. Har ingenting med att en tävling gick "dåligt" rent resultat mässigt eller att jag på något sätt skulle tycka Astro är dålig eller vara missnöjd med hans prestationer. Astro är en fröjd att träna, han lär mig så mycket och utvecklar mig för varje pass vi gör. Men lydnaden innebär många moment som verkligen kräver saker av Astro som han helt enkelt inte kan ge, vilket skapar stress och osäkerheter hos honom. Jag har gjort allt jag själv kan tänka och provat olika tillväga gångssätt för att hjälpa han. Men han håller inte ihop och han tycker inte längre att det är kul, gnistan i hans ögon är utbytt mot stressade ögon, så jag tar beslutet att lyfta bort det från han. Tävla och träna lydnad är inte hela världen. Det är inte heller kul att träna när ens hund tittar på en som han gör. Han vill, han VILL så gärna förstå vad jag ber han göra, men det är lite för många steg och han försöker igen, men blir inte heller rätt. 
Men jag älskar att träna med denna hund och tolka nu inte texten helt fel, han ÄLSKAR att träna, bara en del av de saker han skall kunna är inte hans grej. Så vi sadlar om helt till brukset, söket för att vara med specifik. Jag känner mig mer laddad än någonsin och hela han i träningen är som en annan hund. Hur vi är tillsammans är som det ska se ut och hur det ska kännas. Det känns som så rätt beslut. Vi tittar frammåt nu och jag känner mig så oerhört taggad inför nästa tävlingsår och vill bara ut och tävla och visa ut min underbara hund.
Senaste tävlingen vi hade iår, lydnadsklass 2, var en resa och en erfarenhet att sätta i ryggan. Har den som kvitto i bakhuvudet. Nästa år kommer vi igen, revanch sugna som få och han kommer vara starkare än någonsin! ♥
Astro är det bästa som hänt mig någonsin, han hjälper mig igenom varje dag och jag han, tillsammans är vi starka ♥