Emelie och Astro

Apporteringen
Här kommer en liten uppdatering i vår apporteringsträning, den har ett bra tag nu stått stilla och vi har tragglat på samma ställe utan resultat. Men nu i veckan blev det lite av ett genombrott (vill dock inte fira i förskott), 2 gånger har vi kört på ett "nytt" sätt och jag tycker att det fungerar riktigt bra. Jag har tagit tips och råd jag fått av andra, slagit ihop dem lite, ändrat så det ska passa Astro. Detta har gjort att min hund, hör och häpna, faktiskt tog den i slutet utan tvekan/krafsande/gnäll (frustration). Jag tänkte försöka filma hur det ser ut nu, för jag är inte säker på att jag kan få ner i bara ord hur jag gått tillväga nämligen.
Sedan har jag även börjat med vittringen, tagit isär den och är helt chockad över att han förstod vad jag ville ha ut av honom. Senaste gången började han gnälla, hoppa runt och bara ta det första han såg i munnen. Kan även försöka filma detta (måste även komma på hur jag ska lägga in klipp här). Men ska helt klart få det på film!
 
I övrigt går träningen rätt bra nu, plasliggningen kommer sakta men säkert tillbaka och känns som att vi är på rätt väg där igen också. Vi har även börjat utveckla rutan, ni kan kolla på min instagram för de klippen (emeliepq).